2010. december 6., hétfő

Srecna Mladina (SLO), Turbo (HU), Metrosection (HU): Ljubljana Calling fesztivál az A38 Hajón

Srecna Mladina (SLO), Turbo (HU), Metrosection (HU): Ljubljana Calling fesztivál
2010. december 11., szombat 20h
Ljubljana Calling Fesztivál

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben 1200 Ft, a koncert napján: 1700 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
Európa egyik legszínvonalasabb, legélénkebb és legeredtibb zenei porondja Ljubljana városé, melynek képviseletében érkezik hozzánk egy pompás, zúzós indie zenekar, amely egykor a punkból indulva mára Szlovénia egyik leglendületesebb és legeredetibb jazz, rock, grunge exportcikke lett. Mellettük két hazai kiválóság zúz majd, a Turbó és a Metrosection. 
SRECNA MLADINA (SLO) 
A Srečna Mladina (jelentése: Boldog ifjúság) egy egyedülállóan szórakoztató, tökéletes technikai tudással rendelkező és a különböző zenei stílusok felett álló szlovén rock-zenei formáció a ljubljanai szcénáról. Bő tíz éves fennállásuk alatt különös, fontos és nagy tiszteletnek örvendő helyet vívtak ki maguknak a szlovén rockzenekarok körében, amit egyrészt erős indies svungjuknak, másrészt sokszor a jazz elemeivel operáló, kiválóan rögtönző játékukkal és énekelhető, olykor súlyos rock zúzással is tűzdelt dalaikkal vívtak ki...
Az együttes első felállása 1993-.ban állt össze és erős punk hatás volt érezhető a dalaikban. Már a következő évben Ljubljana egyik legjobb koncerttermében lépnek fel, a Kud France Prešeren-ben immár újabb tagokkal. Onnantól fogva töretlenül vezet útjuk az egyre nagyobb siker felé, amelyen több száz koncert, fesztivál-fellépés Szlovéniában és külföldön szerepel egyaránt. 
Felállás:
Vlado Mihajlovič: gitár, ének
Andrej Zavašnik: dob, ének
Peter Dekleva: gitár, ének
Gašper Gantar: basszusgitár, ének
 
link: www.myspace.com/srecnamladina 
TURBO (HU)
A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született a 4 alapító tag közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára pedig elkészült az első EP “Boarman sessions”-re keresztelve.
Néhány tagcserét követően a zenekar végleges és tökéletes felállása: Tanka Balázs – ének, Vigh David – gitár, Dure - Hammond/Fender Rhodes + ének, Jero – basszusgitár, Delov Jávor – dob.

Az EP-n található One More Time című dalra készített videoklipet a közvélemény és a magyar MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig szerepelt előkelő helyen a hazai listákon.
2009 januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén léptek fel a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában.
Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztik műsor részeként átdolgozott P.Mobil dal –  a Lámpagyár – azóta számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak és a közönség nyomásra a koncertműsor állandó része lett, a RadioCafé hallgatók szavazatai alapján pedig 2009-es év albuma a Turbo Vol1 nagylemeze.
A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló  Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises című dalhoz - a Turbo második videója. Ez év februárjában pedig a Fonogram 2010 Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar.
2010 nyarán a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon is felléptek, 2011 tavaszára pedig második nagylemezük megjelenése várható.
 

Felállás:
Tanka Balázs – ének
Vigh Dávid – gitár
Dure - Hammond/Fender Rhodes + ének
Jero – basszusgitár
Delov Jávor – dob
 
METROSECTION (HU)
A szemtelenül fiatal arcok a különböző  tehetségkutatókon több száz brigádot utasítottak maguk mögé nem egyszer és ha ez a szélesebb közönséget hidegen is hagyja, vagy csak egyszerűen elkerüli az infó, érdemes tudni, hogy az egyre népszerűbb zenekar egy-két év leforgása alatt folyamatosan növekvő, korrekt kis rajongótábort rántott maga köré karcos gitár-pop zenéjével, ahol a régi nagyok hagyatéka a modernebb felfogással randizik. Mindez már kézzelfogható a Hiányzik a városnak a csend!? című első lemez formájában.
A zenekar tagjai
Kocsis Bence: ének, gitár
Havai Gábor: gitár
Simon Ádám: basszusgitár
Koszti Márk: dob

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...