2010. december 3., péntek

Koncertek a Karácsonyi Kreatimm Vásáron a hétvégén

A hétvégén ismét megrendezésre kerül a Karácsonyi Kreatimm vásár az Iparművészeti Múzeumban, Budapest legszebb szecessziós palotájában. Ezen a vásárlás izgalmait két koncerten is ki lehet pihenni: 


Koncertek:
December 4. 16 órától
Sajtkukacz – díszvendégünk Lackfi János költő
Míg a szülők a karácsonyi vásárban válogatnak művészeink alkotásai között, addig a gyerekek a Sajtkukacz együttes új, Radírmocsok című lemezéről, Lackfi János megzenésített verseit hallgathatják meg. A program díszvendége Lackfi János költő, aki rövid felolvasást is tart a kicsiknek.

December 5. 16 órától
Romano Glaszo – Emberi hang népzenei együttes koncertje
A Romano Glaszo (Cigány Hang) népzenei együttes koncertjén roma és gadzso gyerekek közös tánc- és énekprodukciója által mutatkozik be a valódi, népi gyűjtésen alapuló cigányzene. A pattogó ritmusok és a fülbemászó dallamok hazánk kulturális sokszínűségére hívják föl a figyelmet, és olyan értékeket mutatnak be, amiket nem csak elfogadni, de csodálni és szeretni is lehet.
Énekel: Varga Heléna - A Kreatimm vásárokon ékszereivel, ruháival is bemutatkozó Varga Heléna énekes - ékszertervező - a karácsonyi vásáron énektudását is megcsillogtatja. Heléna munkáiban hagyományos cigány motívumokat vegyít modern elemekkel, énekesként pedig szabolcsi pergetőkkel és más roma népdalokkal tereli figyelmünket a vásárlási láztól a közelgő ünnep és a közös együttlét öröme felé.

Egész napos gyerekfoglalkozás
Trendalapozó – gyermekdivat tanácsadás és műhely

Belépő: 500 Ft, gyerekeknek 14 éves korig ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...