2010. december 10., péntek

Varga János Project – Elixír lemezbemutató az A38 Hajón

Varga János Project – Elixír lemezbemutató, vendégek: Jamie Winchester és Kovács Ferenc
2010. december 12., vasárnap 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
December 12-én az East együttes nagyszerű  gitáros-zeneszerzője, Varga János mutatja be új, Elixír című  lemezét. A progresszív rock kemelkedő képviselője saját zenekarának élén kiváló muzsikusokat lát vendégül a különleges alkalmon, mindenekelőtt Jamie Winchestert és a Magonyból, valamint Balogh Kálmán zenekarából ismert Kovács Ferencet. Az előzenekar a remek prog-rock trió, a Rudenez lesz. 


A kortárs magyar zene egyik legkitűnőbb zenésze, gitárosa és zeneszerzője, Varga János zenei pályafutása az EAST együttes alapítótagjaként, zeneszerző-gitárosaként indult 1975-ben. Szerzőként részt vett zenei kiadványok készítésében (East lemezek, Crack Orchestra), írt balettzenét (Az áldozat), létrehozott avant-garde zenei csoportot (Art Reaktor), a német Sonoton Music Library ma is gondozza szerzői lemezét (Into The Light), nemzetközi csoporttal közös szerzeményekből álló kiadványt jelentettek meg (Energy Project), közreműködött vendégként, vagy tagként zenei felvételeken (HBB lemezek, Gitárpárbaj, Meeting Point), készített  vizuális művekhez zenét, műsorokhoz számos főcímzenét (Magyar Millennium, Kossuth Klub, Közéleti Ütköző, Összkép stb.). Hozzájárult több tucat reklámfilm sikeréhez alkotói team zeneszerző tagjaként. Ardai Tamás rendező-operatőr felkérésére több reklámfilmhez készített zenét. 
Számos együttese, zenei kezdeményezése közül az egyik legjelentősebb a Varga János Project. A formáció  tulajdonképpen azért jött létre, hogy az East korai korszakából megmentse a mának a lemezen soha meg nem jelent tételeket, új szerzeményekkel kiegészítve. Az együttes zenéjében erős hangsúlyt kap az art-rock, a progresszív-rock. Az első album 2000-ben jelent meg The Wings of Revelation I. címmel. A VJP nagy sikerrel koncertezett a roayan-i progresszív-rock fesztiválon, és a belgiumi Spirit 66 klubban. 2002-ben elkészült a The Wings of Revelation II., mely tíz új kompozícióval az elsô lemez zenei hagyományaira épült. A Project 2003 februárjában a Petőfi Csarnokban adott nagysikerű koncertjén rözített felvételből DVD készült, 2006-ban pedig az A38 Hajón tartott fellépésből készült koncertfilm, melyet a Duna Televízió több alkalommal műsorára tűzött.  
A koncerten az említett két lemez anyaga mellett a Varga János Project legfrissebb albuma, az Elixír számai játsszák a főszerepet, illetve az a „betét”, amelyben az East együttes egykori klasszikus első lemezének, a Játékoknak zenei anyagát adják elő Jamie Winchester közreműködésével. Az est másik vendége a kortárs népzene és dzsessz egyik legnagyobb egyénisége, Kovács Ferenc, aki hegedűn és trombitán játszik. 
A zenekar tagjai
Varga János: gitár
Háry Péter: Chapman stick
Nagy Szabolcs: billentyűsök
Király István: dob 
+
Jamie Winchester: gitár, ének
Kovács Ferenc: hegedű, trombita 
www.vargajanos.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...