2010. december 2., csütörtök

Fotópéntek a Mai Manó Házban


FOTÓPÉNTEK – 2010. december 3.

Minden FotóPénteken két-két meghívott szakember részvételével ingyenes portfólió konzultációt szervezünk előzetes regisztráció alapján. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódóan tárlatvezetéseket, beszélgetéseket tartunk, és folytatjuk a múlt évben megkezdett kerekasztal beszélgetéseket is. A FotóPénteket mindig kötetlen beszélgetéssel, bulival  zárjuk, ahol a zsíros kenyeret és a jó minőségű termelői bort a Mai Manó Ház munkatársai biztosítják.


14.00 - 16.00 Portfólió-konzultáció
Konzulensek: Somogyi Zsófia, művészettörténész; Pfisztner Gábor, szakíró, fotopost.hu alapítótag
A portfolió-konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a Nagy Villő címére küldött e-mail villo.nagy@maimano.hu segítségével. A tárgy rovatba kérjük beírni: portfolió konzultáció. Az elfogadás a regisztráció beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. A regisztráció lezárulásáról a honlapunkon található majd hír. A résztvevők száma max. 10 fő. További információ: 06 1 473 2666

16.30 – 17.30 Tárlatvezetés
Albertini Béla és meghívott vendégének tárlatvezetése az Ismeretlen ismerős c. Escher Károly életmű-kiállításon.

18.00 – 19.30 Kerekasztal beszélgetés
Tervezett témája: Mi történt a Paris Photo-n? ; Résztvevők a kiállító galériák és fotográfusok.

20.00 – 21.30 Valóságkódok - Folyamatos Jelen V. – könyvbemutató, slide-show
Dóka Béla, Erdei Krisztina, Fekete Zsolt, Kudász Gábor Arion

A Mai Manó Ház - a Magyar Fotográfusok Háza Folyamatos Jelen címet viselő kiállításai és azokhoz kapcsolódóan katalógusai 2005-től minden évben négy fiatal alkotó egy-egy sorozatát mutatták be. Ezek a szériák egymástól függetlenül de időben párhuzamosan születtek. Egy kötetbe, egy kiállítási térbe kerülve, pedig egymással is párbeszédbe kezdtek. A ’mágnes’, amely összetartja őket, lehetett egy fotográfiai attitűd, karakterisztikus, képben megjelenő véleményalkotás vagy akár a társadalmi helyzetre való rákérdezés felelősségének kérdése is.

És most már az 5. Valóságkódok című kötet is megjelent! Ennek örömét osztjuk meg Önökkel, Veletek a művészek jelenlétében.


A programok után kötetlen beszélgetés, zene, zsíros kenyér és bor a Napfényműteremben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...