2010. december 9., csütörtök

Patrice Pavis, a kortárs színháztudomány kiemelkedő képviselőjének konferenciája Kolozsváron

Patrice Pavis, a  kortárs színháztudomány
kiemelkedő képviselőjének konferenciája Kolozsváron



Az Interferenciák 2010 Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében pénteken, december 10-én 13 órától rendkívüli színházelméleti konferenciára hívjuk Önöket: Patrice Pavis francia színházszemiotikus Mi a posztdramatikus színház? címmel tart nyilvános előadást a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Aula Ferdinand I. termében a Napoca utca 11. szám alatt.
          Patrice Pavis színházelméleti professzor kutatásai elsősorban a színházszemiotika és a színházi interkulturalitásra, az előadás megértésére, a befogadás aktusára összpontosítanak. Előadáselemzés című magyar nyelven is megjelent könyvét a világ számos országában tankönyvként használják. Patrice Pavis egy a fesztivál keretében zajló előadáselemzés-workshop kapcsán tarózkodik Kolozsváron, az egyhetes műhelymunkát fiatal, pályakezdő színházi szakembereknek tartja.

Patrice Pavis 1986-ban megkapta a Georges Jamati díjat. 2004 óta a nagybritanniai University of Kent  Színháztudomány karának professzora. A konferencia nyelve angol, a fordítást roman nyelvre biztosítjuk.

Szeretettel várunk mindenkit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...