2010. november 6., szombat

Bakelit Multi Art Center : Szegedi Focus Műhely: Happy hour

2010. november 7., 20:00: Szegedi Focus Műhely: Happy hour 
A Happy Hour a koncert, az akcióművészet, a street art és a színház elemeit ötvöző vándorkoncert
A látvány legalább annyira hangsúlyos a koncerten, mint a zene és a költészet. Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Fodor Ákos, Szilágyi Domokos, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila versei különleges látvány- és hangzóvilágként jelennek meg. A versek és prózarészletek nem a hagyományos módon, hanem sok esetben a humor forrásaként, és meghökkentő, groteszk elemekként jelennek meg, hol suttogva, hol beatboxként vagy dadaista hangköltészetként.  
A Szegedi Focus Műhely 2003-ban indult útjára Benkő Imola Orsolya, a társulat jelenlegi művészeti vezetőjének irányításával.
A társulat "kutatószínház", elkötelezetten keresi a színház legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeit és kommunikációs csatornáit. Nem tartják magunkat sem epikus, sem mozgásszínháznak, nem tudnak és nem is akarnak kategóriákban gondolkodni.
A színészi test erejében és a kihívó nézői tekintetben hisznek.
Magas színvonalú  előadásokat hoznak létre, miközben nem hagyják szem elől téveszteni, hogy a korszerű színházi formák és az útkereső, cselekvő-a társadalmi kérdések iránt nyitott- színházi magatartás mellett tették le a voksukat.
Ez tartja a Focus Műhely tagjait össze, ez sarkallja őket újabb és újabb kihívások felé. 
Alkotók:
Csorba Kata (ének), Seres István-Pipu (ének), Varga Norbert (ének, gitár), Préda-Kovács Zsolt (zongora, klarinét, szaxofon, ének 
Zeneszerző: Préda-Kovács Zsolt, Focus Műhely
Látványtervezés, fények: Szabó Gábor
Jelmez: Szántó Cecília, Szokola Mária
Koncert-koncepció: Benkő Imola Orsolya
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...