2010. november 27., szombat

Polyphony: Tokyo Sex Destruction (ES), The Moog, Gumipop DJs az A38 hajón

Polyphony: Tokyo Sex Destruction (ES), The Moog, Gumipop DJs 

 
2010. november 28., vasárnap 19h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Elővétel: 1200 Ft a fellépés napján: 1700 Ft
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
A rock'n'roll színtiszta energiája csorog majd le a színpadról a közönség szívébe és onnan vissza az elvetemült fenegyerekekre ezen az estén egyrészt az őrült spanyol Tokyo Sex Destruction, másrészt a már jól ismert és szeretett honi The Moog jóvoltából, mely estét végül a nagyszerű Gumipoposok teszik majd kerekké.
TOKYO SEX DESTRUCTION (ES)
Egy elképesztő energiájú  garázsrock punk-soul banda egyenesen Barcelonából, Katalóniából, Spanyolországból, amelynek hangzásában megtalálod a Make-Up, a King Khan, a Delta 72, a Stooges, vagy akár az MC5 nyomait egyaránt
A kultikus együttes tagjai az MC5 menedzsere és a radikális Fehér Párduc Párt alapítója, John Sinclair tiszteletére egységesen vezetéknevet változtattak. Fekete egyenruhájukban úgy néznek ki, mint a Hives és amennyiben az alig 30 perces, 10 „programpontból” álló Le Red Soul Communitte lemezt volt szerencséd meghallgatni (volt, vagy legyen), akkor biztosan állíthatjuk, hogy felejthetetlen rock’n’roll élmények várnak rád ezen az estén.
www.myspace.com/tokyosexdestruction

THE MOOG (H)
Amikor a Moog 2004-ben megalakult a tagok valószínűleg nem sejtették, hogy néhány év leforgása alatt olyan eredményeket érnek majd el, ami igen kevés más magyar zenekarnak adatott meg. Álmodni sem mertek volna amerikai kiadóról, turnékról  és menő stúdiókról, ám 2007-2008 során ez mind-mind valóra vált a budapesti zenekar számára.

A zenekart egy gimnáziumi formáció vázára építette fel a kezdeti trió, Szabó Tamás - Tonyo (ének, billentyűs hangszerek), Bajor Ádám (gitár) és Dorozsmai Gergő (dob), akikhez egy szigetes koncert alatti beszélgetés után csatlakozott Szabó Csaba basszusgitáron. 2007 őszén György Gergő – Miguel, gitáros belépésével alakult ki a The Moog mai felállása. A tagság zenei háttere igen sokszínű, hiszen a Strokes és a Hives mellett, amelyek rögvest érezhetőek, David Bowie és a Ramones mellett a Nirvana, a Sonic Youth, a Smiths és Roxy Music ugyanúgy fontos szerepet kapott a Moog hangzásának kialakításában, mint a Sonics, a Beatles vagy épp a Bauhaus. Az együttes két eddigi lemezén hallhatóak is ezek a hatások, melyekből a Moog ügyesen kreál valami sajátot, ami jól ötvözi a punk, a goth, az indie, a garage és a popzene elemeit. Bár a dalszövegek - elsősorban a zenekart ért hatásoknak köszönhetően - angolul íródnak, mégis felfedezhető egyfajta kelet-európai sötét „íz” a The Moog zenéjében.
 
A Polyphony sorozat támogatója a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, illetve a Hungarofest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...