2010. november 24., szerda

JAZZ KONCERT A TEMESVÁRI MAGYAR SZÍNHÁZBAN

JAZZ KONCERT A TEMESVÁRI MAGYAR SZÍNHÁZBAN 
      A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház rendhagyó jazz koncertet szervez, melynek sztármeghívottjai Gyárfás István és Man Alex. A különleges zenei eseményre november 26-án 20:00 órától kerül sor a színház Nagytermében.
      Gyárfás István gitáros a fiatalabb muzsikusgeneráció jeles képviselője. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerezte.
      Gyárfás zenei példaképei Wes Montgomery és más mainstream jazz óriások. Saját zenekarával, a Gyárfás István Trióval és Deseő Csabával az utóbbi években rendszeresen lépnek fel együtt, de a magyarországi koncertek mellett nagy sikerrel szerepelt a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában is. Gyakran vesz részt nemzetközi projektekben, Kamocsa Béla, Johnny Bota vagy Teodora Enache után, ezúttal Man Alex lesz színpadtársa.
      Man Alexandru a közelmúltban robbant be a köztudatba, mikor a jazz körökben nagy elismerésnek örvendő Muzza Alapítvány díját az év felfedezettjeként vette át. A temesvári Tibiscus egyetem Jazz tanszékének végzettje, neve jelenleg a Bukaresti Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékéhez kötődik. Gyakran hallgathatjuk Sorin Romanescu, Luiza Zan, Pedro Negrescu vagy éppen Johnny Bota társaságában.
      A novemberben látható gitár duó ritka és igényes vállalkozás a jazz világában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...