2010. november 19., péntek

IX. KELETI TÁNCOK FESZTIVÁLJA „AZ ŐSI FORRÁS EGYIPTOM” Petőfi Csarnok


IX. KELETI TÁNCOK FESZTIVÁLJA
„AZ ŐSI FORRÁS EGYIPTOM”
Petőfi Csarnok
2010. november 20., 19 óra

„EMLÉKEZZ VISSZA ARRA A PILLANATRA MIKOR MINDEN ELKEZDŐDÖTT.
 A ZENE, A TÁNC, A KELETI MISZTIKUM MÖGÖTT, MAGADRA LELTÉL.
 SORSOD ÖSSZEFORRT DALLAMÁVAL, SZÍVED FELVETTE RITMUSÁT,
 EGYIPTOM ÉLETRE KELT”
                                                    /:Őlyüs Barbara  táncosnőtől.:/
Fellépnek:
Bakó Gábor, Bellybea, Dina Jamilah, Joós Judit, Seres Zoltán, Tia, Yasmina, Vitális Anna, Győrffy Katalin, Ölyüs Barbara
Az idén kilencedik alkalommal rendezzük meg a fesztivált, a műfaj legjavából meghívott tánccsoportok és szólisták közreműködésével.
Szakítva az eddigi hagyományokkal minden csoport egy mesével készül az estére.
Tervünk az, hogy igazi táncszínházzá alakuljon a fesztivál és a közönséget a táncokon túl a mesés kelet „ezer egy éjszaka birodalmába” vezessük el.
A programszerkesztésnél azt vettük figyelembe, hogy minél többféle stílust mutassunk be és ismertessünk meg a közönséggel.
BELLYBEA STÚDIÓ
Tóth Bea kilenc éve műveli, valamint négy éve tanítja itthon és külföldön az orientális táncokat.
A szakma egyik fanatikus követője. Számos hazai és nemzetközi fesztivál, verseny nyertese, díjazottja.
Közreműködik: ABOO MANSSOUR darbukás, Egyiptomból
DINA JAMILAH és az 1001 Éj Táncegyüttes - olyan táncosokból áll, akik a keleti tánc műfajában szólistaként is sikeresek, országos versenyek döntősei, dobogós helyezettjei. Műsorukban a show és a klasszikus elemek használatával a nőiesség, kecsesség és érzékiség, más szóval a hastánc lényege jelenik meg.
JOÓS JUDIT és a YAMINA GHAWAZEE törzsi tánccsoport
Az orientális tánccal Marokkóban ismerkedett meg, ahol ismert tanároktól sajátította el az alapmozdulatokat és a tradicionális táncban nélkülözhetetlen néptánc motívumokat. Hazatérése után Budapesten kezdte el tanítani a tradicionális egyiptomi, török, ghawazee hastáncot.

SERES ZOLTÁN és a PHARAOH Tánccsoport
Táncaiban a színvonalas, igényes előadás híve. Vallja:” Mindnyájunkban ott rejlik a tudás, amely megfelelő módon bárkiből előhozható.”

TIA és tanítványai- véleménye szerint a hastánc a nőiesség tánca. Az olykor elbűvölően lírai, máskor izgatóan vad és szeszélyes orientális zene tökéletes alapja a női szépség és belső gazdagság megélésének.
Idén is tanítványaival érkezik és mutatja be a legjobb koreográfiáit.
YASMINA, BAKÓ GÁBOR és az ORIENTAL FIRE
Yasmina szerint: könnyű lélekkel könnyebb, boldogabb lesz az élet! Nagyon jó érzés, amikor érzelmeinket nem tudjuk szavakban kifejezni, de mozdulatainkkal elmondhatjuk, amire nincs szó.
VITÁLIS ANNA és Tanítványai
Az elsők között volt a hastánc itthoni bemutatásában, tanítványai sorra nyerik a hastáncversenyeket. Műsorában a régi stílustól a modern stílusig mutat be önállóan és tanítványaival közösen táncokat.
GYŐRFFY KATALIN és az ORIENTHALIA
Az ORIENTHALIA az autentikus hastáncon alapuló, friss és szabad szellemiséggel átitatott, modern tánctechnikákkal színesített, mozdulati világ.
Természetes és őszinte színpadi kifejezésforma, mely aktualizálja és formába önti a folyamatosan újjászülető örök szépséget és a bennünk élő isteni erőket.
Koreográfia: Győrffy Katalin
ÖLYÜS BARBARA és a VÉNUSZ ORIENTAL TÁNCSCOPORT
Ölyüs Barbara 2004 Miss Hastánc Hungary királynője.
A 2008-as Szíriai Zenei Fesztivál meghívott vendégművésze!

A rendezvény egész ideje alatt „Egyiptomi Életképek”címmel kiállítás várja a vendégeket, ahol különböző papíruszokat és a Kabíri Szönyegház termékeit tekinthetik és vásárolhatják meg. Ezen kívül „keleti bazár” és hamisítatlan arab tea és vízipipa kóstolás is lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...