2010. november 23., kedd

Fuckhead (AT), Drama und Stern (AT) / MY CITY VIENNA FESZTIVÁL /

Fuckhead (AT), Drama und Stern (AT) / MY CITY VIENNA FESZTIVÁL /
2010. november 24., szerda 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
A belépés díjtalan! 
Ausztria egyik legsúlyosabb formációja, amely a törzsi művészetet a digitális technológiával egyesítve hoz létre elképesztő zenei színházat vérrel, meztelen testekkel, zajjal és sodró multimédiával. A bécsi Drama und Stern kellemes minimál-technó-trash-diszkóba bugyolált egyvelege kitünő felvezetése lesz a digitális ősemberek rítusának. A belépés díjtalan! 




FUCKHEAD (AT)
Az 1988-ban Linzben alapított Fuckhead (Faszfej) nevű formáció a modern kor barbár géniuszaiként hozza létre elképesztő multi-média show-ját. Az alapvetően zenei indíttatású durva performanszait megannyi zajjal, meztelen testekkel, fekáliákkal és hulladékokkal, valamint a legkorszerűbb digitális technológia felhasználásával nagyszerűen varázsolja össze és kovácsolja egybe a linzi csapat, kalandos és izgalmas szórakoztató előadásokat hozva létre.
A vérrel, állati belekkel, húscafatokkal kísérletező rituális színházat megvalósító bécsi akcionizmus tagjainak művészete nagy hatással volt rájuk, emellett az indusztriális zene, a punk, a grindcore, s mindaz, ami atavisztikusan megkérdőjelezi a polgári társadalom elkényelmesedett életstílusából fakadó biztonságérzetet, s amit megvalósítanak, szöges ellentéte a konszolidált, feledtető szórakozásnak.
A Fuckhead felkavaró, elgondolkodtató, provokatív és szórakoztató előadásaira vonatkozóan a durvaság persze csak a hozzáállás, a poézis és az attitűd szintjén értendő: a Fuckhead a legmodernebb digitális technológiával adja elő törzsi művészetre hajazó modern művészetét, amelyben David Bowie, a Kraftwerk, a Killing Joke, a Laibach, a Test Department, vagy akár a Red Hot Chilli Peppers energiája és imidzsének a nyomai ugyanúgy megtalálhatók, mint a primitív, archaikus művészi kifejezésmód elemei.
A linzi csapat elképesztő zenei performanszai manapság a világ vezető művészeti központjaiban, a legeldugottabb, kis punk-klubokban, nagy össz-művészeti fesztiválokon és a legelrugaszkodottabb kísérleti művészetet bemutató galériákban egyaránt fellelhetők.

Felállás:
Didi Bruckmayr: ének
Siegmar Aigner: ének
Michael Strohmann: zeneszerzés, elektronika, basszusgitár
Dieter Kern: dodok
Alexander Joechtl: mix
Peter Pittermann : fénytechnika
Thomas Grusch: fénytechnika

http://www.myspace.com/bodylord  
DRAMA UND STERN (AT) 
A drama&stern formáció zajos duóként indult három évvel ezelőtt a zaj és a diszkó között tátongó jókora teret célozva meg tevékenységével. Herr Drama megpróbált gitározni, míg Herr Stern egy saját építésű midi-kütyüvel állított elő elképesztően bemozdító ritmusokat és zaklató hangokat. Mivel akkortájt még nem létezett a tevékenységüket pontosan jelölő stílusdefiníció, így kénytelek voltak a maguk által feltalált új utat desert rave címszóval illetni. 2010 nyarán a drama&stern formáció trióvá bővült, ami egy vadonatúj basszusgitáros személyében öltött testet, aki sokat segített abban, hogy a közönség jól szórakozzon, valamint, ami ennél is fontosabb, hogy rábírja a csajokat a táncra. Minden kétely eloszlik és szomorúság elillan, ha csak egy kicsit felnyomod a hangerőt.
Felállás:
Herr Drama - gitár és ének
Herr Stern - számítógép és szinti
Und & - basszusgitár és hangzás

http://www.myspace.com/dramastern 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...