2010. november 3., szerda

ROSENCRANTZ ÉS GUILDENSTERN AZ INTERETNIKAI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

ROSENCRANTZ ÉS GUILDENSTERN AZ INTERETNIKAI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON 


      A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tavalyi évadának nagysikerű előadása, Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott Aradon vendégszerepel az V. Interetnikai Színházi Fesztivál keretén belül. A Román Színházi Szövetség (UNITER) által 2009 Legjobb előadása díjjal jutalmazott produkciót versenyprogramban láthatja az aradi közönség hétfőn, november 8-án 19:30 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház Nagytermében.
      Az előadásra jegyet váltani teljes áron 20 lejért, kedvezményesen (diák- és egyetemista és nyugdíjas) 15 lejért az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épülete) pénztárában lehet hétköznap 10-13 és 16-18 órák között.
      Külön felhívjuk a tavalyi évad aradi bérleteseinek figyelmét arra, hogy a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadást ingyen nézhetik meg 2009/2010-es bérleteik felmutatásával. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház által kiadott ülésrend nem azonos az Interetnikai Színházi Fesztivál ülésrendjével, ezért kérjük, péntekig jelezzék az előadásra való helyigényeiket az Aradi Kamaraszínház pénztárában (a Bábszínház épülete).
      A 17 előadást és 17 színházat bemutató V. Interetnikai Színházi Fesztivál november 8-15. között zajlik Aradon a három évvel ezelőtt alakult Aradi Kamaraszínház szervezésében. A fesztivál először ölti verseny formáját. Szakmai zsűri fogja díjazni a legjobb férfi és női főszereplőt, valamint legjobb férfi és női mellékszereplőt. A zsűrinek és az Aradi Kamaraszínháznak is lesz egy-egy különdíja és kiosztják a fesztivál nagydíját is. A zsűri elnöke a budapesti Jászay Tamás színházkritikus, a kiértékelő testületnek tagja még Zsehránszky István  romániai színházkritikus, Radu Macrinici romániai dramaturg, Szebeni Zsuzsa budapesti színháztörténész, valamint Nótáros Lajos, az Aradi Kamaraszínház művészeti tanácsadója.
Fotó: Adriana Grand

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...