2011. március 27., vasárnap

A CSODASZARVAS NYOMÁBAN

A CSODASZARVAS NYOMÁBAN

KÜLÖNLEGES EURYTHMIA ELŐADÁS A TEMESVÁRI MAGYAR SZÍNPADON

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a budapesti Szófia Együttes szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt április 2-án 18:00 órától a színház Nagytermébe, ahol egy különleges eurythmia előadást láthatnak, melynek címe: A csodaszarvas nyomában.

A mozgáselőadás, melyet az alkotók tíz évig próbáltak, a temesvári születésű Georgine Michaela Kares-Dobrozemsky irányítása alatt született. A hangsúly a mozgáson van, témája pedig az emberi életút: a születéstől a felnőttéválásig, egészen addig a pontig, amikor az ember önállóan képes megtervezni saját jövőjét. A csodaszarvas képezi a reményt, a hitet és a szeretetet, melyre az embernek szüksége van az előrehaladásban. Az előadás szövegét a magyar irodalom gyöngyszemeiből gyűjtötték: Rege a csodaszarvasról (Arany János), Kőműves Kelemenné (népballada), Isten kezében (Bartalis János), Epigrammák énekhangra (Kodály Zoltán), Kereszt-árnykép (Weöres Sándor), Ima hazánk Arkangyalához (Ismeretlen szerző).

A magyar kultúra fennebb felsorolt gyöngyszemei, valamint az eurythmia törvényszerűsége az, amire alapszik a tíz év alatt összeállított produkció. Az alkotók, a sokéves munka alatt saját kezűleg készítették el jelmezeiket és formálták meg minden egyes mozdulatát a különleges előadásnak. A magánéletben javarészt mindenkinek megvan a saját szakmája, de az együtt töltött alkotóidő folyamán az eurythmia szakértőivé is váltak. Az euritmia (görögül: jó, szép, harmonikus ritmus) előadóművészeti ág, amit a táncterápiában és az oktatásban is felhasználnak, különösen a Waldorf-iskolákban. Bevezetése Rudolf Steiner, az antropozófia megalapítójának nevéhez fűződik, aki már 1908-ban indítványozta egyfajta mozgásművészet gyakorlását. A budapesti eurythmia-csoport Szófia névvel 2007 óta létezik hivatalosan. A Temesváron bemutatásra kerülő produkcióval európai turnéra készülnek.

Az előadásra jegyet lehet váltani 20 lejes egészáron, illetve 10 lejért kedvezményesen.

Szeretettel várunk mindenkit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...