2011. március 31., csütörtök

Watcha Clan (F) Radio Babel lemezbemutató, Szabó Balázs Bandája, DJ Suefo

Watcha Clan (F) Radio Babel lemezbemutató, Szabó Balázs Bandája, DJ Suefo
Polyphony – Koncertsorozat Magyarország EU-elnökségének alkalmából
A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő
2011. április 4., hétfő 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft. SMS-kód: A38WATC0404

A38 – Jegyvásárlás

 
A marseille-i Watcha Clan majdhogynem egyetlen személyre épül: az együttes dívája, a szefárd-berber-arab Sista K, akinek zenekara elementáris erővel ötvözi az észak-afrikai népzenét a durva-pörgős elektronikával. Ahogy a Watcha Clan mondja magáról: nagyszabású world'n'bass produkció. A tíz éve alakult zenekar nem először jár Magyarországon, de minden alkalommal sokkolja közönségét hihetetlenül dinamikus zenéjével és színpadi akciójával. Sista K nem csupán fantasztikusan énekel, de varázslatos személyiség is, amellett, hogy szemmel nehezen követhető módon mozog a színpadon.

Ehhez társul a háromtagú hangszeres különítmény, amely eszetlen tempójú elektronikát, drum and bass-, jungle- és egyéb alapokat pakol a keleti motívumok, szefárd énekek, arab népzene, okszitán-provanszál dallamok, roma nóták és még ki tudja, mi minden alá. Igazi marseille-i kavalkád: a Földközi-tenger medencéjének minden hagyománya egységes hangfolyammá áll össze a Watcha Clan zenéjében. A zenekar leginkáb talán a Transglobal Underground hagyományainak folytatója: a soknemzetiségű Sista K-ban nem lehet nem felfedezni némi Natacha Atlast, az együttes zenei nyitottsága pedig valóban leginkább a nagy brit elődöt idézi.

A Watcha Clan mostani koncertjének aktualitását az egészen frissen, Európában március 18-án megjelent új nagylemez, a Radio Babel adja.
A zenekar tagjai
Sista K: ének
Matt Labesse: bőgő, gitár
Suprem Clem: billentyűsök, tangóharmonika, programozás
Nassim: gumbri, gitár, ének

Lemezek
Live au Cabaret Rouge, 2001
Nomades A.K.A., 2002
Le Bastion, 2005
Live Injection, 2006
Diaspora Hi-Fi, 2008
Diaspora Remixed, 2009
Radio Babel, 2011
http://www.watchaclan.com
http://www.myspace.com/watchaclan
http://www.youtube.com/user/watchaclan13
http://soundcloud.com/watchaclan
A Szabó Balázs Bandet, avagy Szabó Balázs Bandáját az egykori, nagyon szép reményekkel indult, de sajnálatosan korán feloszlott Suhancos multiinstrumentalista frontembere, Szabó Balázs alapította. A hattagú zenekar (melyben a sokoldalú alapító önmagában kiad egy teljes együttest) a Suhancostól megszokott utat folytatja tovább: magyar népzenei elemek ötvöződnek funkos-dzsesszes-elektronikus megoldásokkal. A magyar fúziós folk-rock legszebb hagyományait folytató SZBB egyik első koncertjére éppen az A38 Hajón került sor tavaly decemberben. Azóta elkészült az első nagylemez, a zenekar honlapjáról is letölthető Megcsalogató: vad tempó, a Kerekes Band által kitaposott ösvényt követő viharos etnofunk szerzemények, fantasztikus slágerérzékenység...  A Szabó Balázs Band zenéje a legjobb értelemben vett folk-pop, csattogós funkyval, áradó vonósokkal és némi, a frontemberre igazán jellemző átszellemült pszichedéliával.

A zenekar tagjai
Szabó Balázs: ének, gitár, hegedű, kaval
Rostás Ottó: gitár
Szabó János: brácsa
Inoka Győző: bőgő
Szegedi Attila: basszusgitár
Fekete Dezső: dob

www.szabobalazsband.hu
www.myspace.com/szabobalazsband

A Polyphony sorozat támogatója a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, illetve a Hungarofest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...