2011. március 15., kedd

KOVÁCH Gergő: Jani a talpán című egyéni kiállítása a DOVIN Galériában

KOVÁCH Gergő: Jani a talpán című egyéni kiállítása
DOVIN Galéria 
Az utóbbi két  év alkotóperiódusát összefoglalva KOVÁCH Gergő ismét önálló tárlattal jelentkezik a DOVIN Galéria Társunk, az alak szobrászati programsorozatában. A művész személyiségéből fakadó könnyed játékkedv a tőle megszokott módon vetül ki a nyelvi formulákon átszűrt antropomorfikus formákba a Jani a talpán című kiállítás munkáin. (2011. március 18-május 11).
Jani. János. Janus. És a magyar betyárszlenget visszagörgetve meg is érkezünk az ókori mitológia kétarcú istenéhez, aki fizikailag kifejtett kettősségén keresztül metaforikusan is az ellentétes pólusokat hozza helyzetbe. Ez az 1+1 a matematikában igen, a szobrászatban azonban nem feltétlenül vezet egyértelmű eredményre. Az összeadást kéttényezősre szűkítve pont azokat a hatás szempontjából sem mellékes köztes lépéseket hagynánk el, amiket az irónia, a humor, az aktualitás iránti érzékenység, a személyes történetek és további hasonló árnyaló tényezők jelentenek.
A játék során mi magunk döntünk arról, mennyire vesszük komolyan az egészet: megmaradunk az érzékeket ingerlő látványánál, vagy tovább merészkedünk a vizuális gegek kibontásának rizikósabb, de szellemi kalandot ígérő  terepére.  
/a kiállítást 2011. március 18-án pénteken 19 órakor FALVAI Mátyás író, kritikus nyitja meg /
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...