2011. március 26., szombat

Még több élmény a 2011-es Fishing On Orfű Fesztiválon!

Még több élmény a 2011-es Fishing On Orfű  Fesztiválon!
Negyedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiválját, a Fishing on Orfű “alterfesztet”. A szervezők az idei rendezvényre számtalan meglepetéssel készülnek, a legkedveltebb magyar fellépők mellett pedig olyan különleges külföldi produkciókat is meghívtak, melyekkel eddig még nem találkozhatott a magyar közönség. Kilétüket azonban Lovasi Andrásék egyelőre titokban szeretnék tartani.
Március 21-től kaphatóak a jegyek a 2011. június 23–25. között negyedik alkalommal jelentkező Fishing On Orfű fesztiválra, amely három év alatt az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. A háromnapos rendezvénynek továbbra is Magyarország leggyönyörűbb tájainak egyike, a Pécstől alig 15 kilométernyire található orfűi tóvidék, azon belül pedig a vízközeli és domboldali fekvésével ideális Panoráma Camping ad otthont.
A fesztivál megálmodói, az egykori Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag zenekar frontembere, Lovasi András, Magyarország valaha volt legsikeresebb kosárlabda-edzője, Rátgéber László és a harmadik ötletgazda, Kálocz Tamás az idei eseményre számtalan meglepetést ígér, a koncertek mellett olyan programokat és olyan új helyszíneket, amelyektől elmondásuk szerint “mindenkinek tátva marad a szája”. A meglehetősen titokzatosan nyilatkozó szervezők hozzátették, idén az itthon már jól ismert külföldi zenekarok mellett, több olyan különleges külföldi produkciót is meghívtak a fesztiválra, amelyek eddig még nem jártak Magyarországon. Egyelőre azonban még nem akarják felfedni kilétüket.


  • Ami viszont már nem titok, hogy a 2011-es Fishing On Orfű fesztiválon több mint száz fellépő várható. A magyar zenekarok közül a rendezvényen már biztosan fellép többek között a Quimby, a Budapest Bár, a Bëlga, a Kiscsillag, a Psycho Mutants, a Subscribe, a Brains, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, az Isten Háta Mögött, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Hősök, a Blind Myself, a Pál Utcai Fiúk és a Halott Pénz. Fellép továbbá az énekeslegenda, Tom Waits tisztelőiből álló nemzetközi együttes, a Braindogs, amelyben olyan régi ismerőseink játszanak, mint az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues-énekes, Ian Siegal, a magyarok képviseletében Kiss Tibor (Quimby), Varga Líviusz (Quimby), Varga Laca és Frenk az egykori Hiperkarmából és Nagy Szabolcs a Hobo Blues Bandből. A külföldi zenekarok palettáját az itthon már jól ismert két francia zenekar, a La Fanfare En Pétard és a Washington Dead Cats színesíti.


  • A rendezvény mellett a fesztiválnak helyt adó Orfű település is több élményt ígér idén: tavaly még csak épült, de mostanra már megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes strand, az Orfűi Aquapark, csúszdákkal, élménymedencékkel; valamint elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút is, így a  biciklizés szerelmesei végre kényelmesen hódolhatnak a kerékpáros kirándulásnak, és élvezhetik az egyedülálló mecseki tájat.
    További hír a fesztivállal kapcsolatban, hogy a rendezvény nemrég rangos elismerést kapott: a Dél-Dunántúli Turizmusért szakmai díjat a régió legmarkánsabb és legsikeresebb könnyűzenei eseményének számító Fishing on Orfű „alterfeszt” vehette át. A szárnyalást ábrázoló szobrot hagyományosan azok kaphatják meg, akik saját szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vagy példaértékű fejlesztéseket hajtottak végre. A Dél-Dunántúli Turizmusért díj a legrangosabb szakmai elismerés a hárommegyés régióban. A siker kapcsán a díjátadón felidézték a Fishing on Orfű fesztivál alapítóinak gondolatait: „Mi nem azért vagyunk alterfeszt, mert úgynevezett alternatív zenekarok is játszanak nálunk szép számmal; mi azért vagyunk alterfeszt, mert itt talán néha látszik, milyen lehet jól élni ahhoz képest, mint ami általában jut.”
    Jegyelővétel
    Napijegyek  kizárólag a helyszínen 3800 Ft-ért kaphatók, a háromnapos bérlet elővételben 8000 Ft, a helyszínen 10000 Ft (a sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet). Jegyek elővételben 2011. június 20-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon. Az első 1000 db bérlet mellé ajándék DVD jár! 
    További információ:
    facebook.com/fishingonorfu  


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...