2011. március 18., péntek

Tavaszi országjáró turnén a Kiscsillag zenekar

Tavaszi országjáró  turnén a Kiscsillag zenekar
Március közepétől nagyszabású tavaszi országjáró  turnéra indul a Kossuth-díjas Lovasi András régi-új formációja, a Kiscsillag. A zenekar a koncertek közötti szünetekben sem pihen, a tagok ugyanis immáron harmadik nagylemezükön dolgoznak, ami jelenleg a Néniket a bácsiknak munkacímet viseli.


Kisebb kihagyás után egy másfél hónapos tavaszi turnéval ünnepli a Kiscsillag zenekar a tényt, hogy túléltek egy újabb telet, és csak remélni tudják, hogy a közönségük is túlélte, mert, mint mondják, sokkal izgalmasabb úgy fellépni, hogy van kinek játszani.
A Kiscsillag 2006 óta koncertezik, eddig körülbelül 220 fellépésük volt, és a turnék során a zenekaron belüli békét sajátos módszerrel őrzik meg: „Jól bírjuk egymás társaságát, mert két kocsival megyünk, és aszerint cserélgetjük egymást, hogy éppen kit akarunk kibeszélni” – mondja (mosolyogva) Lovasi András, a Kiscsillag énekes-gitáros frontembere. Az elmúlt években a zenekar megfordult egy-két „érdekes” helyen is, amiről született egy belterjes poén, és egy szám is. „A legsúlyosabb helyeken jön a kérdés: ’Na, hová hoztalak?’ Dalíró pályázatot irtunk ki erre a mondatra, úgy kellett kezdődnie a dalnak: ’Na, hová hoztalak?’ Lecsó nyert.”
Bár a zenekar tagjai sem csillagvizsgálóban nem jártak a télen, sem például gordonkázni nem tanultak meg, a szünet nem telt tétlenül: „Volt egy emlékeztető koncertünk Debrecenben, két akusztik jellegű, elmélkedős műsor a MÜPÁ-ban, és Pécsett a Kodály Központban (ami a pécsi MÜPA), és szerencsére mindegyik előadás már elővételben teltházas volt” – mondja Lovasi András, aki a tél túlélését elősegítendő, Kiss Tibivel (Quimby) és Farkas Robival (Budapest Bár) januárban néhány hétre Thaiföldre tette át a székhelyét, ahol egy kis alkotótábort szerveztek maguknak.
Emellett a télen megjelent az MR2-Petőfi rádióban is igen sűrűn felcsendülő Sirály című kislemez is, amelynek kísérőfilmjét több mint 130 ezerszer nézték már meg napfényről, tengerről és sirályokról álmodozó emberek a YouTube-on.
A Kiscsillag nagyban dolgozik új nagylemezén is, ami az első Greatest Hits Vol. 1, illetve az Örökre Szívembe Zártalak után pont a harmadik lesz. „Minden nap reggeltől estig próbálunk, ötletelünk – mondja Lovasi András. – Na jó, nem reggeltől, 11-től. Egészen jól állunk vele, már tizenegy dalunk van. Úgy tizenhét-tizennyolcat tervezünk összehozni, amiből aztán majd megszületik a végleges tizenegy-tizenkét szerzemény.” A lemezen – amelynek stílusa a rögtönzött meghatározás szerint: „progresszív beat” – természetesen lesz egy-két különlegesség is, az egyik például az, hogy a dobos, Mihalik Ábel is énekel majd rajta egy dalt, amelyet ő is írt, és amiről Lovasi azt mondja: „tiszta Beatles.” Az egyik dal címét is elárulta: Néniket a bácsiknak, ami jelen pillanatban egyben a lemez munkacíme is. Az albumot októberben tervezik megjelentetni, addig viszont még rengetegszer találkozhatunk velük élőben, és a régi kedvencek mellett három új számot is meghallgathatunk a zenekartól a koncerteken.  
A tavaszi turné  állomásai:

03.18. Gödöllő - Trafó Club
03.19. Veszprém - Expresszó
03.25. Kiskunfélegyháza – Rocktár
03.26. Szolnok - Ifjúsági Ház
04.01. Szeged - JATE Klub
04.02. Budapest - A38
04.08. Eger – Broadway

04.09. Kapuvár –  Shop Stop
04.15. Paks - Café Bongo
04.19. Nyíregyháza – Főiskola - FŐHE
04.20. Győr - Bridge Egyetemi Klub - SZE Napok
04.30. Székesfehérvár - FEZEN Klub

További infó:
www.kiscsillagzenekar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...