2011. március 27., vasárnap

Újra Tervezés: Csiky Gergely Színház 2011/2012-es évadja

A Csiky Gergely Színház igazgatója Rátóti Zoltán sajtótájékoztató keretében ismertette a színház következő évadának műsortervét.

Újra Tervezés: így hangzik a következő évad alapgondolata, utalva nemcsak a társulat bővülésére, az új évad koncepciójára, de a színház épületének felújítására vonatkozó tervekre is. E szóból emelkedik ki az évad műsortervét átfogó alapfogalom is: ÚT. A 2011/2012-es évad hosszú és kanyargós útra hívja a színház nézőit, s ennek az útnak minden megállója egy új világba nyílik. E megállókat és az útitársakat mutatta be Rátóti Zoltán a sajtótájékoztatón.
A színház örömmel jelentheti ki, hogy minden színművészének, aki az idei évadban társulati tagként dolgozott, a következő évadra is szerződést tud ajánlani, sőt, a társulat új tagokkal is bővülni fog: Kaposvárra szerződik Kaszás Gergő és Vajda Milán. Vendégjátékra várjuk Molnár Piroskát, Koltai Róbertet, Stohl Andrást, Kerekes Évát, Czintos Józsefet, Takács Katit, Ivancsics Ilonát, Seress Zoltánt és Szikszai Rémuszt. A Kaposvári Egyetem és a budapesti Színművészeti Egyetem hallgatói is számos lehetőséget kapnak a szakmai gyakorlatra: többek között Lovas Rozi, Béli Ádám, Czakó Julianna, Marofka Mátyás és Lakatos Máté mutatkozik be a közönségnek.
A műsortervben két ősbemutató szerepel: Háy János és Lovasi András A kéz című darabja, melyet Göttinger Pál állít színpadra, valamint Sofi Oksanen finn írónő Tisztogatás című tragédiája, melyet Valló Péter rendez. Az évad első bemutatói között szerepel a Régi nyár című zenés vígjáték (rendező: Szabó Máté), és egy svéd film színpadi változata, az Amint a mennyben című misztériumjáték, melyet Funtek Frigyes interpretációjában láthat a közönség. Tim Carroll Londonból érkezik Kaposvárra, hogy Shakespeare IV. Henrikjét állítsa színpadra. A klasszikus királydrámát egy kortárs magyar komédia követi: Tasnádi István Finitoja, melyet Dömötör Tamás rendez.
Két évadnyi szünet után újra gyerekbérlet indul két előadással: a Pán Péter című musical és A Pál utcai fiúk szereplőinek szurkolhatnak kicsik és nagyok. Előbbit Kelemen József jegyzi rendezőként, utóbbit Vidovszky György segítségével értelmezhetjük újra. Emellett megmarad ifjúsági bérletünk, mely három előadásossá bővül (Pán Péter, A Pál utcai fiúk, A kéz).
A jegy-, és bérletárakról az áprilisi közgyűlés dönt, a színház benyújtott javaslata változatlan árakat tartalmaz.
A Stúdióban további bemutatókkal várjuk nézőinket: Kocsis Pál rendezésében II. Károly udvarába látogathatunk a Színházi bestiák című "komisz játék"-ban, Rusznyák Gábor az Antigonéval folytatja Szophoklész-Fosse trilógiát, Schwajda Gergő pedig Schwajda György komédiáját, A szent családot állítja színpadra tavasszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...