2011. március 26., szombat

Különóra I. – Örkény István: Egypercesek

Különóra I. – Örkény István: Egypercesek

      Március 27-én, vasárnap este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház Új Stúdiójában láthatja a közönség a Különóra című, felolvasószínházi sorozat első előadását.
      Színházunk Különóra projektje a középiskolai tananyagra épül, és elsősorban Kolozsvár és környékének diákjait és irodalom szakos tanárait szólítja meg, de nyitott minden irodalmat kedvelő nézőnk számára is.
      A Különóra a magyar- és világirodalom alapműveinek színházi bemutatásával  a „klasszikussá válás végzete” (Jorge Luis Borges) ellenében a remekművek élményszerű megismerését kínálja. A színházi térben a „kötelező tananyag” vagy félelmetes érettségi tétel helyett az irodalmat mint komoly játékot ismerhetjük meg.
      A Különóra alkotói hisznek abban, hogy a remekmű nem muzeális tárgy, hanem felelős játék a nyelvvel, egyéni és közösségi önismeretünk életbevágóan fontos eszköze.
      A sorozat első előadása Örkény István frenetikus egyperces novelláira (A szén, A színész halála, A sátán Füreden, A élet értelme, Nincs semmi újság, In memoriam Dr. K. H. G., stb.) épül. 
FellépnekFarkas LorándBuzási AndrásKöllő CsongorVindis AndreaPethő Anikó
RendezőKöllő Csongor
Külön köszönet: Tímár Ágnes, Tőkés Erika, Misztrik Jolán, Zágoni Melinda, Lonhart Melinda, Rácz Melinda, Máthé Ildikó, Szilágyi Gizella, Antal Orsolya, Fórizs Enikő, Fülöp Éva, Solymosi Zsolt irodalom szakos tanároknak.
Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában naponta 11.00-13.00 és 16.30-18.30 óra között, a jegypénztár telefonszáma: 0264-593468, illetve online, a www.biletmaster.ro honlapon.
Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...