2011. március 22., kedd

SZÍNHÁZI VILÁGNAP A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZBAN

As You Like It - Foto-Biro Marton
SZÍNHÁZI VILÁGNAP A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZBAN
MÁRCIUS 27-ÉN KÖSZÖNTSÜK EGYÜTT A TEMESVÁRI MAGYAR TÁRSULATOT!
      A Csiky Gergely Állami Magyar Színház március 27-én, a Színházi világnap alkalmából egy eseményekben és élményekben gazdag ünnepi vasárnapra készül. Ebből az alkalomból a temesvári magyar társulat egy reggeltől késő estig tartó programmal készül: különböző előadásokkal, melyek közül minden korosztály kedve szerint válogathat, izgalmas gyerekfoglalkozásokkal, az estét pedig egy különleges koncerttel zárja.
      A Színházi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet (tágabb értelemben a kultúra) fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét  és támogatását. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Idén Jessica A. Kaahwa ugandai drámaíró, színész, rendező üzenetét olvassák fel szerte a világ minden színházában.
      A temesvári magyar színház a következő programmal ünnepli a világnapot:
  • -11:00 órától Zián & Kopik – gyermekeknek szóló bábelőadás Palocsay Kisó Kata rendezésében a színház Stúdió Termében.
  • -12:00 órától gyerekfoglalkozás a Temesvári Állami Német Színház stúdiótermében (Sala 2). Nézőinket az emeleti előcsarnokból felkísérjük a helyszínre.
  • -14:00 órától Gianina Cărbunariu: mady-baby; az élménydús utazásra a színház mikrobuszában kerül sor, indulás a Timișoara Hotel parkolójából. Az előadás rendezője B. Fülöp Erzsébet.
  • -16:00 órától Fafej; a felnőtteknek szóló bábelőadás, mely Gálovits Zoltán és Vass Richárd közös munkája. A produkciót a Temesvári Állami Német Színház stúdiótermében (Sala 2) tekinthetik meg. Nézőinket az emeleti előcsarnokból felkísérjük a helyszínre.
  • -18:00 órától William Shakespeare: Ahogy tetszik, a Nagyteremben tekinthető meg. A közismert vígjátékot Koltai M. Gábor rendezte.
  • -22:00 órától Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter koncertje látható és hallható szintén a Nagyteremben. A koncertet megelőző Ahogy tetszik című előadásban elhangzó Sziámi: Száz bolha című dal kapcsán a temesvári magyar társulat meghívására Temesváron először lép fel a magyar alternatív kultúra két meghatározó egyénisége.
      Az előadásokra a Csiky Gergely Színház 30 lejes teljesárú-, illetve 20 lejes kedvezményes árú egész napos bérletet kínál az érdeklődőknek, mely az összes 27-i eseményre belépést biztosít. Az előadásokra – külön-külön – a szokott áron lehet jegyet váltani: nagytermi produkcióra 16 lejes egészáron, vagy 8 lejes kedvezményes áron, a stúdióelőadások pedig 10 lejes egészáron, illetve kedvezményesen 5 lejért megvásárolhatók a színház jegyirodájában.
      Az esti koncertre a belépés ingyenes! Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a koncertre az ülőhelyek száma korlátozott, ezért a 18:00 órától kezdődő Ahogy tetszik című előadás nézői előnyben részesülnek.
      Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előzetes helyfoglalások az előadás kezdése előtt 20 perccel érvényüket vesztik. Kérjük időben váltsák ki jegyeiket!
      A jegyiroda nyitvatartása: hétköznap 10-13, szerdán és pénteken 17-19 óra között is, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. Szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.
      Szeretettel várunk mindenkit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...