2011. május 14., szombat

Bérletújítás az Operában

Bérletújítás az Operában


Május 16-án, hétfőn kezdődik a bérletezés a Magyar Állami Operaház 2011/12-es szezonjára.  A jelenleg is bérlettel rendelkező nézőket május 19-éig várják, az új vásárlók pedig május 23-ától egészen június 30-áig válthatnak belépőt a következő évadra.


A Magyar Állami Operaház a 2011/12-es évadban 30 féle opera/balett és 4 féle koncertbérlettel várja a közönséget. Világhírű magyar és külföldi művészek, régi kedvencek és eddig nem látott különlegességek szerepelnek a műsorban. Az újdonságok közül kiemelkedik Bartók: A kékszakállú herceg várának bemutatója, amely a világon az elsők között alkalmazza a 3D-s vizuális technikát. Új produkcióként kerül színpadra Richard Strauss Arabellája, Verdi egyik legizgalmasabb operája, a Simon Boccanegra, Wagner Ring tetralógiájának első darabja, A Rajna kincse, valamint ínyenceknek Jean-Philippe Rameau műve, a Hyppolite ét Aricie. A balett rajongói is kedvükre válogathatnak: Prokofjev-Vasziljev Hamupipőkéje éppúgy szerepel a palettán, mint Maurice Jarre-Roland Petit A párizsi Notre Dame című balettje , amelynek jelmeztervezője Yves Saint Laurent.

A nemzetközi hírű magyar művészek mellett külföldi világsztárok is megfordulnak az Andrássy úti dalszínházban: A jövő tavaszi Parsifal előadásokat például Christoph Eschenbach vezényli, a Rigolettóban színpadra lép Leo Nucci és Charles Castronovo, Tannhäuserként pedig Johan Botha.


http://www.opera.hu/berlet/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...