2011. május 23., hétfő

Tragédia színházi ikonokkal

Tragédia színházi ikonokkal
Ünnepi előadás a 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékok tiszteletére 



Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt alakítja a főszerepeket Vidnyánszky Attila „szélesvásznú” rendezésében a 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az ember tragédiája ünnepi előadásként kerül színre a Dóm téren. A szereposztásba további nagyágyúk is bekerültek.   
„Szélesvásznú” produkciót álmodott a Dóm tér színpadára Vidnyánszky Attila, amikor elvállalta Az ember tragédiájának rendezését. Az idén 80. jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, Bátyai Edina úgy fogalmaz: a magyar színházi élet ünnepévé teszik az előadást. A Tragédia fontos hagyományt képvisel hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiváljának történelmében. „Csúcstartó” a szabadtérin, hiszen az elmúlt évtizedekben 16 évad során 61 előadásban láthatták a nézők. 
Az idei, ünnepi produkcióhoz méltó szereposztást állítottak össze. Az örök nőt, Évát Ónodi Eszter alakítja, partnere Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként Trill Zsolt követi majd végig.  
A debreceni színház  és a beregszászi társulat színészei mellett további nagy nevek, színházi ikonok kaptak szerepet az előadásban. Színre lép több szerepben például Cserhalmi György, Blaskó Péter és Földes László Hobo is. Hobo-nak az előadás zeneszerzője, Verebes Ernő egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni.  
Az alkotók monumentális díszlettel készülnek: az emberiség történetének pergamenje lesz a központi díszletelem, melyet tizenöt méter magasra terveztek, a díszletelem tetején foglal majd helyet az Úr. Innen a tejutat szimbolizálva futtatják le szintén tizenöt méter hosszú szakállát.
A színészek és az alkotók május 23-án kezdik a próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.
Jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodában (REÖK Szeged, Tisza Lajos krt. 56.), Budapesten az Agentura Adventure Utazási és Jegyirodában (Pólus Center) valamint országosan az IBUSZ kirendeltségeken.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...