2011. május 6., péntek

Kiállítások a 42. Magyar Filmszemle alatt

Kiállítások a 42. Magyar Filmszemle alatt 
2011. május 6. (SZTI) - A Kamera két oldalán, 2010 Filmplakátjai, valamint „Állított idő” – Egy hajdanvolt mozigépész hagyatékából címmel három kiállítás tekinthető meg a 42. Magyar Filmszemle kísérőprogramjaként a rendezvény ideje alatt.  
A Szabó  Adrienn standfotós harminc képéből álló Kamera két oldalán című összeállítás az Uránia Nemzeti Filmszínház galériáján látható. A fotók többek között Jancsó Miklós Ede megevé ebédem, Hajdu Szabolcs Off Hollywood, Fliegauf Benedek Tejút és Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmjeinek forgatásain készültek.
A Magyar filmplakát kiállítás és versenyt idén nyolcadik alkalommal rendezik meg, ezúttal a Corvin Mozi emeletén. A 2010-es év huszonkét, magyar mozikban bemutatott, hazai tervezésű filmplakátjait felsorakoztató tárlatból idén is egy szakmai zsűri (melynek tagjai: Lelkes László, Molnár Gyula, Zsótér László), valamint a közönség választja ki a nyertes alkotásokat. A közönségszavazatok május 8-ig a Magyar Filmszemle helyszínein, illetve elektronikus úton (www.filmplakat.hu) adhatók le.
Az „Állított idő” – Egy hajdanvolt Mozigépész hagyatékából című, a Gödör Klubban nyílt interaktív filmtörténeti kiállítás a régi mozik hangulatát igyekszik újjáéleszteni. Az installációkon régi filmrészleteket láthatnak az érdeklődők. A tárlaton a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek fekete-fehér standfotóiból is megtekinthető egy válogatás – egykor ezek a képek hirdették a műsort a régi mozik utcai kirakataiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...