2011. május 19., csütörtök

Budapestre költözik a Fishing on Orfű fesztivál!

Budapestre költözik a Fishing on Orfű fesztivál!


2011. június 23-25. között negyedik alkalommal rendezik meg a Pécstől alig tizenöt kilométernyire található orfűi tóvidéken a Lovasi András és Rátgéber László nevével fémjelzett Fishing on Orfű fesztivált. A rendezvény szervezői május 20-án, pénteken budapesti alaptábort tartanak a Zöld Pardonban, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy kis „fishinges” életérzést csempésszenek a fővárosba.

A 2008 óta létező  Fishing On Orfű mára már meghatározó szereplője a hazai fesztiválkínálatnak. A hívószavak náluk azonban nem a Faithless, a wattok dömpingje és a VIP-tribün, hanem a közvetlenség, a szabadtéri házibuli-hangulat, a festői táj, a remek zenei felhozatal és a váratlan gegek – elég csak Rátgéber László világhírű kosárlabda edző 2008-as tóátugrási kísérletére gondolni. Ezt – az ún. “fishinges” - életérzést igyekeznek a szervezők május 20-án a budapesti Zöld Pardonba hozni egy napra.

A fesztivál egyik fő szervezője, Lovasi András köztudottan nagy pecás, ezen a napon viszont séfként is megmérettetik: dunai halászlét főz majd, halászléfőző tudását pedig a kóstoló publikum pontozhatja. A népi-urbánus harmónia élharcosa, Bödőcs Tibor is tiszteletét teszi az alaptáborban, hogy a kortárs, vidéki élet tárgyi kultúrájának legfontosabb darabjait bocsássa jótékonysági árverésre. A bevállalósabb érdeklődők emellett izgalmas és kihívásokkal teli játékok során gazdagodhatnak FOO bérletekkel valamint Megadó Kiadós kiadványokkal.

Az alterfeszt szellemét az alapító atyákon és a fenti programokon túl három kiváló zenekar is megidézi majd május 20-án. Itt lesznek Veszprém egyes számú dumagépei, a Hősök, utánuk érkezik a pszichedelikus rockabillyben utazó Psycho Mutants, az estét pedig a köz- és önveszélyes partikommandó, a Soerii & Poolek zárja majd.

A programok 16.00-kor kezdődnek.  
16.00 – 18.00 Köszöntés, Bödőcs Tibor jótékonysági árverése, Nyereményjátékok, Halászlékóstolás
18.30 – Hősök koncert
19.30 – Psycho Mutants koncert
21.00 – Soerii & Poolek koncert 

A belépés 18.00-ig díjtalan, 18.00 és 22.00 között 400Ft, 22.00 után 200Ft.

 

További információ:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...