2011. május 3., kedd

Lajkó Félix a Kodály Központban lép fel

Lajkó Félix a Kodály Központban lép fel 
A különleges eseményt most jegyakció teszi még vonzóbbá 

New York, Tokió, Amszterdam, Berlin, London és még számos világváros ünnepelt sztárja, Lajkó  Félix május 6-án Pécsett villantja meg ördögi tehetségét.
A vajdasági hegedűvirtuóz első önálló albumának (1997) anyagát, a „kartonost”  hozza el Pécsre, melyen a hegedű mellett másik kedves hangszere, a citera is nagy szerepet kap. A Kodály Központban felcsendül az immár kultikussá vált sor: „I am the man from El Cavillo…”. „A zeném alapját a hangszerem érzékenysége és sokszínűsége adja. Nem játszom semmilyen új stílusú muzsikát, csak járom a magam útját, improvizálok és zenét komponálok. Nem teszek különbséget zenei stílusok és irányzatok között; játszok népzenét, klasszikus muzsikát, rockot, bluest, jazzt és improvizatív dallamokat” – vallja a népszerű hegedűművész. Az esten Lajkó Félix barátaival, Brasnyó Antallal (brácsa), Kurina Ferenccel (nagybőgő) és Kurina Mihállyal (cimbalom) játszik együtt. 
A vajdasági születésű Lajkó Félix rengeteg neves művésszel dolgozott együtt. Már középiskolásként a Dresch Quartett tagja lett, de együtt zenélt Szabados Györggyel, Boris Kovač-csal, Alexander Balanescu-val, Boban Markovič-csal és a francia Noir Désir zenekarral is. Több színházi előadásban is közreműködött, többek közt a japán bhutó táncossal, Min Tanaka-val és a világhírű, szintén vajdasági származású Jozef Nadj-gyal.
Mundruczó Kornél számos díjjal jutalmazott Delta című filmjének nem csak a zenéjét jegyzi, de a főszereplő is ő volt. Alkotói munkásságát 1993-ban a Dresch Quartett-el közösen a Magyar Rádió Emerton Díjával tüntették ki. 1999-ben megkapta a Magyar Művészetért díjat. 2000-ben „Szabadkáért” díjat kapott. 2005-ben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével tüntették ki. 
Ajándékozza meg szeretteit, barátait egy felejthetetlen koncertélménnyel!
Ha a Kodály Központ pénztárában váltja meg jegyét a Lajkó Félix és barátai koncertre, részt vehet a „Hármat fizet, négyet kap!” akciónkban! Jegyek kaphatók a Kodály Központban (Breuer Marcell sétány 4., tel: +36 72 500 300, info@kodalykozpont.hu) és a www.jegymester.hu internetes oldalon!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...