2011. május 8., vasárnap

Mesejáték-bemutató a Kolozsvári Magyar Színházban

Lázár Ervin: A négyszögletű kerek erdő
Mesejáték-bemutató a Kolozsvári Magyar Színházban
Május 8-án, vasárnap délután 5 órától kerül sor az évad tizedik bemutatójára. A gyerekelőadást Lázár Ervin híres regénye, A Négyszögletű Kerek Erdő alapján egy igen érzékeny, finom színházi nyelven fogalmazó fiatal rendező vitte színre, Albu István, Balatoni Mónika és Cseke Péter színpadi változatában. Albu István első rendezése a kolozsvári színháznál Dosztojevkszij: Ördögök című előadása volt.
A 20. századi magyar irodalom klasszikus meséje A Négyszögletű Kerek Erdő, nemzedékek nőttek fel rajta úgy, hogy humoros nyelvi fordulatai észrevétlenül mindennapi nyelvünk részévé váltak. A barátság, az egymásrautaltság és a másik elfogadásának legszebb meseregénye olyan helyre kalauzol el bennünket, ahol a legkülönbözőbb lények egymásra találnak, és a különbözőség az öröm és a szolidaritás forrásává válik számukra. Mikkamakka, Vacskamati, Szörnyeteg Lajos, Bruckner Szigfrid, Aromo, Ló Szerafin, Nagy Zoárd és Dömdödöm lépnek színre, hogy a szeretet színházába hívjanak meg bennünket, ahol – láss csodát! – nincs különbség még gyermek és felnőtt között sem, mert mindannyiunk közös vágya, hogy olyannak fogadjanak el, amilyenek vagyunk. A Kaláka együttes jól ismert zeneszerzője és énekese, Radványi Balázs gyönyörű dalai még inkább a kicsik és nagyok, a család vagy az osztályközösség élménydús, vidám eseményévé változtatják az előadást.
A meseregény nagyszerű szerepeket kínáló színpadi változatában fellépnek: Vindis Andrea, Szűcs Ervin, Pethő Anikó, Laczkó Vass Róbert, Farkas Loránd, Balla Szabolcs, Varga Csilla, Mezei Gabriella m.v., Bogdán Zsolt, Kántor Melinda. Az előadás díszleteit Tenkei Tibor, jelmezeit Bianca Imelda Jeremias tervezte. Zeneszerző Radványi Balázs, animáció Soós Attila, színpadi mozgás Sinkó Ferenc, rendezőasszisztens Visky Andrej ,ügyelő Mixtay Péter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...