2011. május 2., hétfő

TORO BÚCSÚKONCERT

TORO BÚCSÚKONCERT
Petőfi Csarnok
2011. május 17., kedd, 19 óra
Búcsú Torontáli Istvántól, a 100 Folk Celsius együttes énekes-basszusgitárosától
Nagy veszteség érte a 100 Folk Celsius együttest és az egész zenész társadalmat 2010. május 17.-én. Rövid, de súlyos betegség után elhunyt Torontáli István, a zenekar kitűnő hangú énekes - basszusgitárosa.
Nagyon nagy rajongótábora volt, sokan szerették volna elkísérni az utolsó útjára, a család azonban úgy döntött, hogy szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. 
Ezt természetesen tiszteletben tartva akkor zenész társai ígéretet tettek, hogy ennek a szomorú eseménynek az egyéves évfordulóján egy koncerttel emlékeznek Toróra.
2011. május 17-én 19 órai kezdettel a zenekar és a zenész barátok búcsúkoncertet tartanak a Petőfi Csarnokban. 
A rangos fellépő névsor: Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Republic, Bikini, Karthago, Hooligans, 100 Folk Celsius, Heilig Gábor, Gerendás Péter, a Bossa Rt., Abrakazabra és a Redheart.
 Műsorvezetők: Vágó István és Littvay Imre. 
Torontáli István sok neves zenekarban is megfordult korábban, többek között a Theátrum-ban, később Latzin Norberttel együtt a Marionett RT.-ben, majd hosszú külföldi zenélés után érkezett 1996-ban a 100 Folk Celsius-ba, Heilig Gábor helyére. 
Közel 14 évet töltött a zenekarban és több amerikai koncert körúton is részt vett, ahol az amerikaiak is megcsodálhatták fantasztikus hangját. 
A country - zene és Paff a bűvös sárkány mellett a jazz műfaja is közel állt hozzá. 
Az utolsó években a 100 Folk Celsius mellett Vágó Istvánnal és barátaival közös jazz zenekara is volt Bossa Rt. néven.
A tragédia ellenére a 100 Folk Celsius továbbra is játszik. Öten maradtak. Toro helyét nem pótolták, mert ő pótolhatatlan.
A 100 Fok Celsius együttes a koncert bevételéből "Toro-díjat" alapít, mellyel minden évben egy énekes - basszusgitárost jutalmaznak majd.
Így próbálják Torontáli István emlékét az örökkévalóságnak is megőrizni.
A koncerten a neves előadókon kívül felhangzik majd Torontáli István egyedülálló hangja is,  sajnos már csak felvételről. 
Jegyek a helyszínen és az ismert irodákban kaphatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...