2011. május 3., kedd

II. Vostock Russian Party: NOM (Szentpétervár, RU), Ágoston Béla és az Etnofaun, Tentacle (HU/RU)

II. Vostock Russian Party: NOM (Szentpétervár, RU), Ágoston Béla és az Etnofaun, Tentacle (HU/RU)
A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő
2011. május 11., szerda 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft. SMS-kód: A38AGOS0511 
Az orosz underground máig legszédítőbb kultuszzenekara agyvelőt és rekeszizmot rázó koncertje a hetvenes évek retró diszkóját a Sex Pistols pimaszságával ötvöző koncertjén őrült kabarét láthatunk majd Putyinról, Bushról, Leninről és Hitlerről. Táncoló ügynökök, éneklő famtomok, pöröllyel lecsapó költők és akrobatikázó gumiemberek!  Előttük a kiváló Ágoston Béla nyom majd szédítően nevettető népi dzsesszt, valamint dj Tentacle zúz majd igazán perzselő talpalávalóval. 



NOM 
A NOM Szentpétervár legrégibb és legnevesebb underground kultuszzenekara, amely egykoron a Nemhivatalos Ifjúsági Szervezet (Nyeformalnaja Organizacja Molodezsi) néven alakult, ami nem más, mint az egykori terminológia által megjelölt tudatos underground-izmus bőrzubbonyos definíciója. Ettől a világtól nem tudnak és nem is akarnak szabadulni, ebből építik fel abszolutizmus-, kommersz-, fogyasztó-, rock-, pop- és szentimentalizmusellenes programjukat. Gúnyt űznek a taroló középszerű közízlesből, méghozzá úgy, hogy senkit sem sértve bírják röhögésre a beavatatlant is.
Legutóbb 2003-ban jártak Pesten, amikor teltházas koncertjüket a legendás Nagy Fül Fesztiválon rendőrök szakították meg. Az együttes most visszatér, hogy helyretegye a betiltott koncert lapcsán a dolgokat, s mindenkit kárpótoljon.
A zenekar azóta is Európaszerte hatalmas sikerrel turnézik, számos filmfesztiválon mutatják be filmjeiket, koncertjeik pedig igazi multi-média látványshow-kká nőtték ki magukat táncoló titkosügynökökkel, gitározó fantomokkal, szintiző hoteldiszpécserekkel és a Lenintől Hitlerig, Putyintól Bushig megannyi őrült jelmezbe páratlan pantomim-show-t nyomó frontember Ivan Turist elképesztő előadásaival.
Kritikusai a NOM-ot "A kőkemény orosz szatíra legutolsó bástyájának" nevezik, akik a nagy orosz írók, Gogol és Harms méltó utódai. A NOM zenéjében az orosz tradicionális dallamok lenyűgöző módon ötvöződnek a rock, a progresszív zene és az opera elemeivel. 
A zenekar tagjai:
Andrei Kagadeev - gitár, ének
Nikolai Gusev - billentyűs hangszerek, dobgép, ének
Ivan Tourist - ének, tánc, pantomím

Oleg Golushkov – ének, performansz 
linkek: www.nomzhir.spb.ru 
Ágoston Béla és az ETNOFAUN 
Ágoston Béla többek közt a Zuboly, az Agostones és az Ágoston Quartet vezetője, de zenélt már Kispálékkal vagy éppen a Folkestrában is.
Folyamatosan keresi a helyét, ha meg nem találja, felcsap zenetanárnak, ahhoz biztos, hogy ért.
Ágoston Béla sok hangszeren játszik, többek közt szaxofonon, klarinéton, kecskedudán, ütőgardonon, brácsán, steel drumon, és emellett énekel is. 1992-ben végzett a pécsi egyetem ének-zene-karvezetés szakán. Formációi közt ott a Zuboly, az Agostones, a Gabona, a Zuboly Plays Jazz, a Vízöntő, ahol a jazz, az etno és a világzene keveredik egymással. Alapító tagja a Magyar Dudazenakarnak, emellett zenéket ír rajzfilmekhez, filmekhez és színdarabokhoz.
„Az Etnofaunnal már tizenkét zenekarom van, úgyhogy nem lesz több, sőt, velük az is a célom, hogy egyesítsem az erőket, egy kis ez, egy kis az, főleg az eddigi időszak legjobb számai.”
 
A zenekar tagjai:
Herczeg Hajni - ének
Szarvas Dávid - ének,rap,beatbox,ütőhangszerek
Kiss Gábor - ének,dob
Mizsei Zoltán - ének,billentyűs hangszerek
Resch Béla - basszusgitár,bőgő
Ágoston Béla - ének,brácsa,duda,szaxofon,steel drum

 

Tentacle 
DJ Tentacle, azaz Németh Szabolcs, akit a legtöbben a Tilos RádiIó kitűnő és elvetemült lemezlovasaként ismerhetnek 1994 őszén kezdett kisérletezni az elektronikus és a gitárzene ötvözésével. Majd 1996-ban megalapította igen sikeres,  Senseless Noize nevű projektjét, amely az előbbiek mellé behozta a breakbeat és a bigbeat hatásokat is.
Miután feloszlott a Sensless Noize, Tentacle számos különböző zenei társulásban vett részt a legkülönbözőbb hip-hop, metál és drum 'n' b vizekre evezve többek között.
A Y2K megjelenését követően az új hangzások és stílusok iránti kutatás vette kezdetét.
2007-ben, miközben olyan projekteket hallgatott, mint a The Glitch Mob, Kraddy, Mochipet, Samples és mások, Tentacle eldöntötte, hogy újradefiniálja a dj-zést és a produceri munkát.
Ma Tentacle egyike azon keveseknek, akik bátran képviselik a glitch-hop, a crunk és a bass zenét Magyarországon. 
linkek: www.tentacletunes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...