2011. május 31., kedd

Hot Jazz Band: HALLÓ! HALLÓ! lemezbemutató koncert

Hot Jazz Band: HALLÓ! HALLÓ!
lemezbemutató koncert
június 8. (szerda), 19.30, Syma Rendezvényközpont
A műsor vendége:
Bolba Éva - énekesnő
Bényei Tibor – tubaművész
A legújabb CD a közkedvelt 1920-60-as évek repertoárjából merít, melynek ezúttal fő témája a telefon. E kis zenei gyűjteményen át betekintést nyerünk a régi korok elegáns, ma már idealisztikusnak tűnő világába, amikor még telefonközpontos kisasszonyok kapcsolták az ügyfeleket. Azt is megtudhatjuk, hogy hány jegyűek voltak az első telefonszámok, s néha automatára váltott a központ. Sokakban idéz emlékeket a szó: tantusz, azaz telefonérme, amivel még a hatvanas évek fülkéiből is telefonálhattunk. Kiderül az is, hogy az újdonsült telefonbetyárok hogyan szereztek húsz filléres telefonálással hölgytársaságot estére. Tanúi lehetünk, hogyan is lett udvarlás, forró vallomás, vagy épp szakítás eszközévé e furfangos kis találmány, azaz miként lett életünk néha mostoha, néha imádott, de mindenképp nélkülözhetetlen tárgya a telefon.  
A koncert progjamjában szerepelnek olyan népszerű dalok, mint a Nem nősülök soha, Halló Irén, Halló, ha ráér, de bónusz dalként a Niagara és az Apu, hogy megy be kezdetű dal is megtalálható, melynek apropóján a koncerten kisorsolásra kerül egy ELEFÁNT. A legszerencsésebb néző egy évig lehet nevelőszülője az  Alapítvány a Budapesti Állatkertért jóvoltából az Angele nevű 10 éves ázsiai elefántnak. A nevelőszülőség ingyen belépővel jár és az elefántot etetheti. Angele egy tenyészprogram kapcsán jött Budapestre, s a nevelőszülő izgulhat, vajon születik-e unokája is. Továbbá kisorsolásra kerülnek gyermek, felnőtt és családi állatkerti belépők, új CD, s mellé némi Törley.
A Hírközlési Múzeumi Alapítvány működteti a Telefónia Múzeumot és a Posta Múzeumot, a plakáton és a lemezborítón látható készülékeket is ők bocsátották a zenekar rendelkezésére. Koncertjükkel a másik híres magyar Puskásra (Puskás Tivadar) és ezen múzeumokra is szeretnék felhívni a figyelmet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...