2011. május 22., vasárnap

OCTOPOLY - Design okosan! Játék indul!

OCTOPOLY - Design okosan! Játék indul!

Június 7-ig pályázhatnak tervező szakos egyetemisták a 2011-es Sziget Fesztivál Octopus helyszínének közös építésére.

A Medence Csoport szervezésében kilencedik éve működik a Sziget Fesztivál irodalmi, képzőművészeti és komolyzenei programjainak otthont adó Octopus Összművészeti Helyszín. Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat során az Octopus Összművészeti Helyszín több összefüggő elemből álló köztéri installációját, az Octopus Fórumot tervezik meg és építik fel pályázat útján kiválasztott egyetemi hallgatók.

Az OCTOPOLY – Design okosan! pályázat célja, hogy hangsúlyozza a design szerepét a felelős, környezettudatos gondolkodásban, fókuszba állítva azokat a koncepciókat és tárgyakat, amelyek a fenntartható fejlődést segítik elő. Ennek érdekében a megvalósult munkák a hallgatók bevonásával kerülnek közterületekre és iskolák közösségi tereibe, melyek a Design Hét Budapest 2011 programjába illesztett eseménysorozaton lesznek ismét bejárhatóak.
Az OCTOPOLY – Design okosan! workshopra egyetemi tervező-szakos (építész, tájépítész, formatervező, textiltervező, látványtervező, grafika, fotográfia, animáció, média design) hallgatók pályázhatnak, közülük tíz nyertes pályázat a szakmai zsűri mellett a projekt Facebook oldalán (www.facebook.com/octopoly) a közönség bevonásával kerülnek kiválasztásra.
Pályázni szakmai portfólió, az egyetemtől kapott ajánlólevél és motivációs videó leadásával 2011. június 7-ig lehet.
A pályázati kiírás a http://medencecsoport.hu/octopoly.html oldalról tölthető le.
Az OCTOPOLY – Design okosan! workshop résztvevői a megszerzett tapasztalatokat az egyetem elvégzése után szakmai portfóliójukat képező munkatapasztalatként hasznosíthatják.

A programok bázisa a MakettLabor, támogatónk az NKA, együttműködő partnereink a Nyugat Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet, a Budapesti Műszaki Egyetem, a MOME Design Intézet és a Kolozsvári Műszaki Egyetem (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) hallgatói, a Sziget Fesztivál Octopus Összművészeti Helyszín, a Design Hét Budapest 2011, a Fidelio.hu, Magyar Formatervezési Tanács és a Kultúrgorilla design manager csapat. 
A Medence Csoportról
A Medence Csoport fizikai és szellemi alkotóműhely, melyben a környezettervezés és a művészetek szerteágazó területei – az építészet, bútor- és tárgytervezés, képzőművészet, szobrászat, installációk,
média- és vizuális művészet, előadó-művészet ágai – ötvöződnek. A csoport 2000-ben alakult, tagjai: Gross András, Magyar Gergő és Terebessy Tóbiás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...