2011. május 5., csütörtök

Észt-magyar metálrangadó - A hétvége csütörtökön kezdődik május 5-én a Hajón

Észt-magyar metálrangadó - A hétvége csütörtökön kezdődik május 5-én a Hajón

Pedigree (EST), Watch My Dying, Sunday Fury, Conan's First Date
2011. május 5. (csütörtök)
A38 Hajó/Artemovszk 38
Bp, Petőfi híd, budai hídfő
Kapunyitás: 19:00
Kezdés: 20:00
Elővétel: 1000 Ft
A fellépés napján: 1000 Ft
Polyphony - Programsorozat Magyarország EU-elnöksége alkalmából



Észt-magyar metálrangadó a javából a pokol valamennyi leggyönyörűbb szörnyűségének feltálalásával. Az észt banda volt a Baltikum egyik legelső legendás metálbandája, míg magyar oldalról az erő és invenció a büszkeség.


PEDIGREE (EST)
   
A Baltikum egyik legelső rock szenzációja, az 1993 óta fáradhatatlanul működő ipari metált játszó banda, amely iszonyatos koncertjeiről híres, ám ugyanakkor számainak a remixei is vannak ugyanolyan híresek, mint azok eredeti változatai. Valamikor zenéjüket nagy eszményképeik befolyásolták, amilyen a Throbbing Gristle, a Swans, az Einstürzende Neubauten... manapság viszont egy napon említik őket olyanokkal, mint a Godflesh, a Scorn, a The Young Gods, a Ministry és mások.

WATCH MY DYING
A több mint tíz éve működő, Esztergomból indult Watch My Dying az elmúlt évtized alatt kétségkívül Magyarország legnépszerűbb extrém metal zenekarává lépett elő. Hihetetlen szívóssággal, munkabírással és nem utolsó sorban tehetséggel, elképesztő mennyiségű és minőségű koncerttel, fáradhatatlan szervezőmunkával jutott a csúcsra. Magabiztos technikai tudás és látványos színpadi produkció: a Watch My Dyingnak nem kell szégyenkeznie, nemzetközi összehasonlításban sem, amit egyébként a számtalan európai meghívás is igazol.
Nem csupán a műfaj két nagy hazai ünnepét, a Stagedivingot, illeltve a WMD-Days-t indította útjára, de közben klipek, három nagy- és megszámlálhatatlan kislemez, egy csokornyi videoklip, fellépés az MTV Ikonon a Tankcsapda tiszteletére: a WMD tényleg a legnépszerűbb, és nem mellesleg legpörgősebb zenekar a magyar extrém metal színtéren.

SUNDAY FURY   
A Sunday Fury zenekar 2005. januárban alakult Vácott, lévén a tagok közös próbateremben zenéltek és ez idő tájt maradtak zenekari állás (zenekar) nélkül. Mivel volt pár kapcsolódási pont (kedvencek, több éves ismeretség stb.) kézenfekvővé vált a közös zenekar alapítása.
A tagság: Márkus Levente-gitár/ének, Urbán Tamás basszusgitár/ének, Kis Gergely-dob, Herczeg László-gitár, ez a felállás – szerencsére - nem változott. A zenekar nevét az általános vasárnap esti próbálás adta, valamint az hogy ekkoriban a felső szinten működő akármilyen gyülekezet bosszantotta a kedélyeket.
A zenéjüket pedig az formázza leginkább, hogy ugyan mindannyian a rock zene felől jöttek, azonban mégis mindannyian a stílus más-más ágát kedvelik. Ahogy telt az idő és íródtak a számok úgy lett egyre világosabb, hogy a kezdeti egyszerűen megfogalmazott rock/metál zene nem kivitelezhető, annyira érezni sok más műfaj hatását, így nem is próbálták skatulyák közé szorítani azt.
Első hangzóanyaguk a First Fury 2006 címet viseli, amit a dobok kivételével otthoni körülmények között rögzítettek 2006 január-februárban.
A második nagylemez 2009-ben látta meg a napvilágot Men From The Grey Town címmel.

CONAN'S FIRST DATE
A Conan's First Date zenekart 2008 végén alapította Vándor Erik, Bossányi Gergely és Bencze Márton, akik korábban több underground metál zenekarban is együttműködtek már. Céljuk egy olyan formáció létrehozása volt, melyben egységesen nyilvánulnak meg a korábbi zenekarokban szerzett tapasztalatok. A kezdeti törekvéseket hamarosan egy ötszámos EP koronázta, mely a „Werewolf Rising” címet kapta. A hazai underground metal sajtóban kimondottan sikeresen szerepelt a lemez, számos pozitív kritika és pár interjú is felkerült a netre a frissen indult csapattal. Ekkor született meg az első videoklip is a „The Werewolf Rising” című dalra.
2009 nyarán a zenekar a Powerground Management gondozásába került, melynek köszönhetően a Conan's First Date hazai promóciója egy újabb szintre léphetett. A turnét egy különleges kiadvány előzte meg, melyen a korábbi anyag mellett négy új dal is megjelent. Ennek a „dupla EP”-nek a címe „Effigies” lett. Ez az anyag a magyar rock és metal sajtó mellett számos külföldi online és nyomtatott magazinban is rendkívül bíztató kritikákat kapott. 2009 őszén a csapat a Watch My Dying társaságában turnézta be Magyarországot, valamint eljutott Szerbiába, Szlovéniába és Ausztriába is fellépni.
2010 májusában elkezdődtek a Conan's First Date bemutatkozó lemezének demo felvételei, valamint egy új klipet is leforgatott a zenekar, amely a debütlemezzel egy időben fog megjelenni.
2010 őszén újabb országjárás a Watch My Dyinggal, novemberben pedig egy lengyelországi miniturné töltötte ki a banda naptárát.
2010 decemberében elkezdődhettek a csapat saját stúdiójában az első nagylemez felvételei, melynek a címe „The Devil Is On The Loose” lesz. 12 dal került rögzítésre, melyből három egy előzetes EP-n jelent meg, mely a „Jailbreak” címet kapta. Ez az anyag a csapat honlapjáról teljes egészében letölthető, valamint egy új videoklip is felkerült a Youtube-ra, mely a „Jailbreak” című számra készült.
A csapat 2011-es tervei között szerepel a debütalbum itthoni és külföldi terjesztési feltételeinek megteremtése és lemezbemutató koncertek szervezése szintén hazai és külhoni terepen. A zenekar külföldi promócióját az Infinite Metal Promotion gondozza. A CFD tavasszal a Watch My Dying társaságában turnézik Magyarországon, Szerbiában és Romániában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...