2011. május 4., szerda

Idén is megrendezik a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt a Filmszemlén

Idén is megrendezik a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt a Filmszemlén
Nyolcadik alkalommal versengenek a legjobb hazai plakáttervezők

leadkep
Az eseményen az összes olyan, 2010-ben a mozikba került film plakátját megtekintheti a közönség, amelyet hazai tervező készített.

Idén is megrendezik a Magyar Filmszemle immár hagyománnyá vált kísérőrendezvényét, a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt. Az eseményen az összes olyan, 2010-ben a mozikba került film plakátját megtekintheti a közönség, amelyet hazai tervező készített. A Café Film által szervezett eseményt György Péter esztéta, egyetemi docens nyitja meg május 4-én, 16 órakor a Corvin Budapest Filmpalota galéria szintjén. A május 11-ig látogatható kiállítás célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a filmek „arcául" szolgáló alkotásokat és így javítsa a hazai filmplakátok megjelenését és presztízsét.

A versenyben résztvevő filmplakátok közül egy szakmai zsűri és a közönség választja ki a nyertes alkotásokat. A zsűri tagjai idén: Lelkes László, Zsótér László és Molnár Gyula tervezőgrafikus művészek. A közönség a művekre a kiállítás helyszínén, a Filmszemle programjain kihelyezett urnáknál, valamint a rendezvény honlapján, a www.filmplakat.hu oldalon szavazhat. A weboldalon az érdeklődők az összes kiállított alkotás mellett az elmúlt évek plakátjait, köztük a díjazott munkákat is megtekinthetik. A szakmai és a közönségdíj nyertesének jutalma egy-egy csúcskategóriás Samsung CLP-670nd multifunkcionális lézernyomtató, amelyek a győztes plakátok tervezőit illetik meg. Idén 22 darab filmplakát van versenyben az „Év Filmplakátja" díjért, illetve a közönség elismeréséért.


A Magyar Filmplakát Kiállítás 2011. május 5-11. között tekinthető meg. 
Magyar Filmplakát  Kiállítás és Verseny 2011

Kiállítás és verseny a 2010-ban bemutatott mozifilmek magyar tervezésű plakátjaiból a Corvin Budapest Filmpalota emeletén

Megnyitó: 2011. május 4. szerda 16 óra

A kiállítás megtekinthető:  2011. május 5-11. között 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...