2011. május 1., vasárnap

Watch My Dying, Pedigree (EST), Sunday Fury, Conan's First Date az A38 Hajón

Watch My Dying, Pedigree (EST), Sunday Fury, Conan's First Date
Polyphony – Koncertsorozat Magyarország EU-elnökségének alkalmából
A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő
2011. május 5., csütörtök 20h
Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható. 




Észt ipari rock, magyar thrash metál és a kemény rockzene megannyi alműfaja. Ezt kínálja május elején az A38 Hajó nemzetközi koncertsorozata, a Magyarország EU-elnökségét népszerűsítő Polyphony következő állomása. 

A több mint tíz éve működő, Esztergomból indult Watch My Dying az elmúlt évtized alatt kétségkívül Magyarország legnépszerűbb thrash metal zenekarává lépett elő. Hihetetlen szívóssággal, munkabírással és nem utolsó sorban tehetséggel, elképesztő mennyiségű és minőségű koncerttel, fáradhatatlan szervezőmunkával jutott a csúcsra. Magabizots technikai tudás és látványos színpadi produkció: a Watch My Dyingnak nem kell szégyenkeznie, nemzetközi összehasonlításban sem, amit egyébként a számtalan európai és Egyesült Államok-beli meghívás is igazol. 
Nem csupán a műfaj két nagy hazai ünnepét, a Stagedivingot, ileltve a WMD Fesztivált indította útjára, de közben klipek, három nagy- és megszámlálhatatlan kislemez, egy csokornyi videoklip, fellépés az MTV Ikonon a Tankcsapda tiszteletére: a WMD tényleg a legnépszerűbb, és nem mellesleg legpörgősebb zenekar a magyar thrash-színtéren. 
A zenekar tagjai
Veres Gábor: ének
Eszenyi Imre: basszusgitár
Bori Sándor: gitár
Garcia Dávid: dob
 
Lemezek
Klausztrofónia 2004
Fényérzékeny 2006
Moebius 2009
 
www.watchmydying.com
www.myspace.com/watchmydying 
Az észt Pedigree a Baltikum egyik legrégebben működő rockegyüttese: multi-instrumentalista tagjai 1993 óta hirdetik az indusztriál-igét. Számtalan kritikus egybehangzó állítása szerint Észtország legnagyobb szabású, leglátványosabb színpadi szenekaráról van szó, amelynek zenéjét egyaránt dominálják a metál nagyszabású riffje, az ipari effektek és taglózó hangulatok, némi kísérlezető elektronika, túlvezérelt gitárok, hardcore, nu metal, dub, triphop, meg még ki tudja, mi minden. Mindez hiperlátványos vizuállal egészül ki, így aztán várható, hogy a Pedigree első magyarországi fellépésén földbe döngöli közönségét. 
A Pedigree tagjai
Holden Lamaan: ének, billentyűsök, gitár, harmonika
Taavi Aavik: programozás, gitár, billentyűsök, basszusgitár
Margo Rindemaa: programozás, gitár, billentyűsök, basszusgitár
Jaagup Tormis: dob, ütősök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...