2011. május 6., péntek

Fiction Science Survival

Fiction Science Survival 
2011. május 6. (SZTI) - A 42. Magyar Filmszemle második napján, pénteken délelőtt tartotta éves beszámolóját a fiatal filmes alkotókból álló Fiction Science Labor.  
Az alkotóműhely tagjai – Akar Péter, Bárány Márton, Horváth Gábor, Selmeczi Nóra, Sós Panna, Széphelyi Júlia, Szőcs Petra, Zomborácz Virág – 2009-ben végeztek Schulze Éva és Földényi F. László osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az írói csoport kis- és nagyjátékfilmek, animációs és dokumentumfilmek, tévéjátékok és egyéb mozgóképes produkciók, reklám- és webfilmek forgatókönyvtervének készítésével, fejlesztésével foglalkozik.
Németh Anita az elmúlt évben kapott megbízásaikról beszélt, így többek között ismertette a Pesti Est történetének megírására kapott megrendelésüket. Ezen kívül egy szkeccsfilm, a Budapesti történetek kidolgozását is vállalták, aminek mind a tizenkét epizódja külföldiek budapesti időtöltését mutatja be, valamint az HBO sorozatpályázatára is írt forgatókönyveket a csoport. A beszámolón ismertették továbbá a MEDIAWAVE Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál, valamint a BUSHO fesztivál alkotóműhelyeivel, és más workshopokkal közös 2010-es munkáikat is. A délelőtti program zárásaként pedig rögtönzött forgatókönyves tanácsadást nyújtottak a fiatal alkotók a résztvevők számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...