2011. május 30., hétfő

Végleges a Fishing on Orfű fesztivál zenei programja

Végleges a Fishing on Orfű fesztivál zenei programja



Egy hónappal a negyedik Fishing on Orfű fesztivál kezdete előtt véglegessé vált a rendezvény zenei programja. A két nagyszínpad már ismertetett zenekarain túl – ahol sokak örömére ott lesz az idén visszatérő Hiperkarma, valamint a rendkívüli koncerttel készülő Európa Kiadó is - a szervezők nyilvánosságra hozták a fesztivál összes fellépőjének sorát. Az idei orfűi felhozatalt többek között olyan produkciók erősítik tovább, mint a megújult Erik Sumo Band, Földes ’Hobo’ László Hármas Oltár elnevezésű produkciója, a Magashegyi Underground illetve Frenk. A 2011-es fellépők közül igazi kakukktojás a Sooerii & Poolekkel együtt színpadra álló Fluor Tomi lesz.

A Pécsi Est Café színpad fellépői akár több generáció számára is szolgálhatnak tartalmas szórakozással. Csütörtökön itt mutatja meg alternatívba mártott elektropopzenéjét a Magashegyi Underground; a friss Kossuth-díjas Hobo Hármas Oltár elnevezésű produkciója, vagy a Tom Waits dalokat prezentáló nemzetközi szupergroup, a Braindogs pedig egyszerre szórakoztathatja majd a dombtetőre látogató fiatalokat és szüleiket is. Ugyanez elmondható a Szalonna és Bandájáról, amelynek vezetője, Pál István Szalonna az Állami Népi Együttes vezető prímásaként garantált talpalávalót szolgáltat majd zenekarával a táncos kedvűeknek. Pénteken itt lép fel a bluest a költészettel és a magyar folk elemeivel remekül ötvöző Ferenczi Gyuri és a Rackajam, valamint az új nagylemezét éppen befejező - és a Hiperkarmával gitáros-vokálosként is fellépő – Frenk. A Pécsi Est Café színpadán áll deszkákra a Heaven Street Seven és Amber Smith tagokból álló The Twist is, majd az estét a legendás Pál Utcai Fiúk koncertje zárja. Szombaton itt játszik ezerféle akusztikus hangszeren sokunk gyermekkorának meghatározó együttese, a Kaláka, a Kardos-Horváth János vezette Kafkaz, vagy az új nagylemezét nemrég megjelentető Stereomilk is. A Pécsi Est Café színpad fesztiválzáró produkciója az őrült klarinét-punkban utazó, illusztris újságírót és menő indiezenészeket is felvonultató Népi Papa és a Haverok lesz.

A Nagysátor tematikus napokkal várja az érdeklődőket. Csütörtökön a keményebb zenéket kedvelők költözhetnek a focipálya helyén felállított sátor környékére: itt utaztat majd pszichedelikus rockjával a Grand Mexican Warlock, a bölcsészmetál iránt elkötelezettek rácsodálkozhatnak az Isten Háta Mögött közel sem metálos új dalaira, a Blind Myselfnél akár még egy Metallica feldolgozás is befigyelhet, míg a Rage Against the Machine Tribute a legtökéletesebb alkalom lesz a színpadról a tömegbe ugrálás kipróbálására. A péntek a hip-hop jegyében telik majd a Nagysátorban. Itt szószátyárkodik majd Bankos és Norba, itt lesz a pécsi hős, Halott Pénz is, a késő esti felhozatal pedig nem áll másokból, mint a műfaj jelenlegi csúcsragadozóiból: az Akkezdet Phiai, a Hősök és Siskafinuccsi váltja majd egymást a színpadon. És természetesen nem maradhat mikrofon nélkül nemzetünk vicc-hop nagyágyúja, a Belga sem. Szombaton a táncos műfajok művelői kerülnek középpontba. Az exhibicionista szintipopperek, a The Kolin után a Fish! hardpopja zúz majd, őket követi az eklektikus popban remeklő Erik Sumo Band. Az intenzív bulizást a PASO, majd a Brains biztosítja, végül pedig az elektronikus tánczenében utazó kollektíva, a Space Inhalerz zárja a programot.

A JägerBár a jól bevált programjait hozza a Fishingre: némi karaokezás után a Dumaszínház humoristái lépnek fel a narancssárga ponyva alatt. És természetesen 2011-ben is lehet majd hajnalig koptatni a JägerBár képzeletbeli parkettáját, mégpedig olyan neves DJ-k szettjeire, mint Jutasi, Superman, Hangya, vagy a hajnali zenefelelős, DJ Paplan.

És végül akcióban láthatjuk 2011 eddig legnagyobbat gurító popfiguráját, Fluor Tomit. Az alternatív rapperként kezdő, majd SP oldalán ismertté váló, végül idén a Mizuval óriásit robbantó partiszemüveges srác a Sooeri & Poolek partikommandójának vendégeként érkezik csütörtök éjjel a Panoráma Campingbe, hogy a nap záróakkordjaként előadják a tavasszal közösen rögzített Nekem kukim van, neked nunid van c. nagyívű slágerüket, ami reméljük – akármilyen értelemben is, de – mindenkinél kiveri majd a biztosítékot.

Jegyelővétel

Napijegyek  elővételben és a helyszínen is 3800 Ft-ért kaphatók, a háromnapos bérlet elővételben 8000 Ft, a helyszínen 10000 Ft (a sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet). Jegyek elővételben 2011. június 22-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon.
További információ:
www.fishingonorfu.hu
facebook.com/fishingonorfu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...